sobota, 17 marca 2012

Czekolada na gorąco z chili


"I can resist everything except temptation" O.Wilde

Składniki:

100g czekolady gorzkiej
100g skondensowanego mleka słodkiego
200ml mleka
szczypta chilli

Czekoladę rozpuścić w niewielkim garnuszku razem z obydwoma rodzajami mleka. Po rozpuszczeniu dodać szczyptę chilli. Rozlać do szklanek (z podanych proporcji wyjdą dwie). Łasuchom polecam dekorowanie bitą śmietaną. Potem potrzebna jest już tylko łyżka...


5 komentarzy:

  1. Przemawia do mnie klasyczna czekolada z dodatkiem chili, myślę, że w wersji płynnej będzie równie smakowita :)

    OdpowiedzUsuń
  2. smakowicie brzmi, z chili jeszcze nie próbowałam ale na pewno się skuszę.

    OdpowiedzUsuń
  3. Czekolada i chili to fajne połączenie.

    OdpowiedzUsuń
  4. U mnie też niedawno była podobna...ale nie próbowałam jeszcze z zagęszczanym mlekiem :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarze :)