Czekolada na gorąco z chili
"I can resist everything except temptation" O.Wilde
Składniki:
100g czekolady gorzkiej
100g skondensowanego mleka słodkiego
200ml mleka
szczypta chilli
Czekoladę rozpuścić w niewielkim garnuszku razem z obydwoma rodzajami mleka. Po rozpuszczeniu dodać szczyptę chilli. Rozlać do szklanek (z podanych proporcji wyjdą dwie). Łasuchom polecam dekorowanie bitą śmietaną. Potem potrzebna jest już tylko łyżka...
Przemawia do mnie klasyczna czekolada z dodatkiem chili, myślę, że w wersji płynnej będzie równie smakowita :)
OdpowiedzUsuńsmakowicie brzmi, z chili jeszcze nie próbowałam ale na pewno się skuszę.
OdpowiedzUsuńZapowiada się pysznie!
OdpowiedzUsuńCzekolada i chili to fajne połączenie.
OdpowiedzUsuńU mnie też niedawno była podobna...ale nie próbowałam jeszcze z zagęszczanym mlekiem :)
OdpowiedzUsuń