Czekolada na gorąco z chili


"I can resist everything except temptation" O.Wilde

Składniki:

100g czekolady gorzkiej
100g skondensowanego mleka słodkiego
200ml mleka
szczypta chilli

Czekoladę rozpuścić w niewielkim garnuszku razem z obydwoma rodzajami mleka. Po rozpuszczeniu dodać szczyptę chilli. Rozlać do szklanek (z podanych proporcji wyjdą dwie). Łasuchom polecam dekorowanie bitą śmietaną. Potem potrzebna jest już tylko łyżka...


Komentarze

  1. Przemawia do mnie klasyczna czekolada z dodatkiem chili, myślę, że w wersji płynnej będzie równie smakowita :)

    OdpowiedzUsuń
  2. smakowicie brzmi, z chili jeszcze nie próbowałam ale na pewno się skuszę.

    OdpowiedzUsuń
  3. Czekolada i chili to fajne połączenie.

    OdpowiedzUsuń
  4. U mnie też niedawno była podobna...ale nie próbowałam jeszcze z zagęszczanym mlekiem :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarze :)